Aeroporturi în care mi-aș petrece o noapte

Știu că unii dintre voi deja strâmbați din nas la gândul petrecerii unei nopți într-un aeroport, și nu într-o  cameră de hotel călduroasă, cu toate facilitățile de care aveți nevoie. Dacă luați ca punct de referință aeroporturile din țărișoara noastră, eu sunt strâmbăcioasa șefă 🙂 . Dacă ne uităm însă în grădina altora, cred că este soluția potrivită dacă ai un zbor cu escală de câteva ore în timpul nopții sau, în cazul în care pierdeți avionul, așa cum mi s-a întâmplat mie 🙂 .

Spuneți-i neatenție, spuneți-i prea mult drag de Barcelona, dar eu și cu a mea prietenă am crezut că mai trebuie să stăm o zi în Barcelona. Așa că, în loc să ne prezentăm în aeroportul din Barcelona în data de 11 februarie, la o1:50 pentru a ne întoarce în țară, noi eram pe 12 februarie la 01:00 și așteptam avionul :-). Avionul plecase cu o noapte în urmă, iar bugetul nostru era demult epuizat. Printr-un om drag, am făcut rost de bilete, dar avionul era de-abia dimineața. Așa că, noaptea am petrecut-o în aeroportul El Prat din Barcelona, în incinta căruia am găsit destul de multe facilități care au făcut ca timpul petrecut acolo să treacă relativ repede. Existau numeroase magazine în care puteai să îți faci cumpărături, destule restaurante și cafenele de unde puteai mânca destul de bine, o capelă  (exista lume care și dormea pe acolo) precum și săli de conferință. Mi-a plăcut faptul că aveau scaune destul de comode în care am putut chiar adormi și băile erau extrem de curate.

Am descoperit un top al celor mai bune aeroporturi din 2013, top realizat de către cei Sleepingairports.net  și mi-au plăcut mult vreo 2 aeroporturi.

Singapore Changi

În cazul în care nu știați, acest aeroport a fost și câștigătorul titlului de  “Cel mai bun aeroport din lume” a ediției World Airport Awards 2013 de la Geneva. Aeroportul impresionează în primul rând prin zonele de relaxare special amenajate, care dispun de șezlonguri rabatabile precum și prin diversitatea facilităților: cinema, piscină, jacuzzi, spa (accesibil 24 de ore din 24), săli cu TV și jocuri video. Cred că nu mai e nevoie să zic că au WI-FI gratuit și o sală cu calculatoare unde poți să îți verifici e-mail-ul. Aeroportul este dispus pe 3 nivele, fiind conceput ca un parc tropical și are vreo 12000 de angajați.

Changi airport
Changi airport

Dacă nu vă atrage o călătorie în Asia, am vești bune. Și în Europa avem aeroporturi faine, unul dintre ele chiar în Amsterdam ( știu că mulți vreți să ajungeți pe acolo 🙂 ).  Amsterdam Schiphol a fost votat cel mai bun aeroport al Europei în 2013. Ce îmi place la aeroportul ăsta? Faptul că are o bibliotecă cu vreo 1200 de cărți, în 29 limbi diferite, care este disponibilă tuturor călătorilor cu chef de citit care se află pe acel aeroport. O altă chestie mișto a acestui aeroport este faptul că dispune de niște biciclete staționare care au dublu rol: îți îmbunătățesc condiția fizică pe de o parte și pe de altă parte îți încarcă telefonul -:) .

Eu una de-abia aștept să călătoresc și să descopăr cum sunt și alte aeroporturi (fără însă a mai pierde vreun avion 🙂 ). Voi în ce aeroport ați înnopta?

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *