10 ani de Bucuresti

De 10 ani în București

Am realizat de curând că în această lună se împlinesc 10 ani de când m-am mutat în București. Ca în cazul majorității persoanelor venite în București, mutarea mea s-a datorat venirii la facultate. Trebuie să recunosc că deși îmi doream mult să îmi fac studiile aici, mi-era un pic teamă de cum o să îi fac eu față “capitalei”: cum o să mă acomodez cu toate mijloacele de transport (gândiți-vă că în Bacău sunt doar vreo 6 linii de autobuz), cu agitația oamenilor, aglomerația și cred că mai erau ceva motive, pe care timpul le-a șters din minte. Pe de altă parte, lumea care mă aștepta aici era cu totul diferită și posibilitățile de entertainment/culturalizare erau sunt înzecit diversificate față de un oraș de provincie. Așadar, avantaj București 🙂

Unirii Bucuresti

Venită aici, Bucureștiul mi-a plăcut din prima clipă. M-a amețit inițial cu zumzetul permanent al străzilor, apoi cu oamenii întâlniți aici, cu cluburile sale (deși acum nu le mai frecventez, nu pot să nu recunosc că au fost niște nopți tare mișto cele petrecute în Club A sau Mojo) dar și cu liniștea neașteptată găsită pe străzile micuțe din Cotroceni.

straduta Bucuresti

M-a sedus apoi prin faptul că deși câteodată te poți simți a nimănui în mulțimea imensă de oameni, de fapt nu ești. Totul este să fii atent la oamenii care îți vin în cale.  În orașul ăsta mi-am format prieteniile de lungă durată cu oameni faini tare și mi-am găsit omul drag mie.

Barci pe Dambovita

Aș minți dacă aș spune că sunt într-o relație continuă de drag față de București. Nu, sunt și momente în care mă enervez că lucrurile nu sunt așa cum ar trebui să fie: străzile, mizeria, transportul public în comun, oamenii care se grăbesc tot timpul, chiar și atunci când semaforul e roșu. Și atunci plec. După 2-3 zile însă, dorul de București mă cheamă înapoi, acasă. L-am simțit ca fiind acasă încă din anul III de facultate, doar că din această vară mi-o confirmă și adresa de buletin.

Bucureștiul vostru cum e?

Credit photo: Dan Șolea

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *