Impresii de la primul meu Webstock

Așa cum vă precizam în postul anterior, tânjesc să ajung la Webstock de cel puțin 3 ani, atunci când urmăream pentru prima dată streaming-ul live de la eveniment. Nu mi s-a părut niciodată însă momentul că ar trebui să merg acolo, având în vedere că nu scriam pe vreun blog, nu lucram în vreo agenție sau nu aveam vreo legătură cu acest domeniu. Anul ăsta am prins însă curaj și am solicitat o invitație la eveniment, iar spre marea mea surprindere, am primit-o 🙂 .

Dacă am avut curaj, au venit și emoțiile cu vreo zi înainte de Webstock, când tot dădeam târcoale pe pagina de Facebook a evenimentului și revedeam invitații și speakerii faini pe care o să îi văd, programul evenimentului și simțeam toată energia cu care este încărcat acest eveniment…iar eu aveam să fiu acolo.

Cu toate că nu sunt deloc o persoană matinală, în ziua Webstock-ului, am sărit din pat pe la 7 pentru a ajunge încă de la prima conferință a zilei, intitulată Intro  Webstock. Am ajuns cu vreo 10 minute înainte de începerea acesteia, timp numai bun să îmi iau o cafea și să vărs și un pic pe mine 🙂 .

Sinceră să fiu, nu aveam prea mari așteptări de la prima conferință, însă gândindu-mă acum, cred că a fost conferința cea mai profundă, motivantă și cu cele mai multe revelații din întreaga zi. Asta pentru că fiecare vorbitor al acestei conferințe a fost omul ăla bun, implicat, responsabil și pasionat pe care ai vrea să îl vezi mai des în România. Vorbitorii acestei sesiuni au fost Marian Godină (polițist), Paula Herlo (jurnalist), Alexandru Tomescu (violonist), Sorin Onișor (fotograf) și Howard Dell (actor, atlet, cântăreț).

Vă las aici câteva impresii de la 3 dintre speakeri:

  • Marian Godină este un om simplu, modest, cu mult bun simț și fără pretenții de academician “eu nu sunt speaker, sunt un simplu polițist”, ” nu aș putea să mă numesc scriitor, ci mai degrabă autor “.  Godină nu apără, dar nici nu denigrează imaginea Poliției ca instituție, el vrea doar să aplice legea și să încerce să contribuie la o lume mai bună. A fost cel mai amuzant speaker de la Webstock: ” meseria de polițist se aseamnănă un pic cu meseria de doctor; numai că ei îndreaptă oasele, iar noi (polițiștii) le rupem “
  • În primă fază, numele Paula Herlo nu îmi spunea nimic și nu știam cu ce proiecte să o asociez. Asta până când a început să povestească de campaniile inițiate de ea, de la PROTV, pe care cu siguranță le știți și voi: Tu știi ce mai face copilul tău?, Avem viață în sânge, Vreau și eu părinții mei; toate campanii de succes, care au reușit să schimbe legi și sisteme nefuncționale din România. Și să salveze vieți. Astfel, ea a cerut înființarea Registrului Donatorilor Onorifici de Celule Stem pentru bolnavii de leucemie care n-aveau un donator in familie sunt salvați în fiecare lună 2 pacienți care suferă de această boală. Fantastică femeie, precum și mesajul transmis de ea în care eu cred foarte mult: “Daca fiecare dintre noi s-ar implica într-o problemă ce ne revoltă, am trăi într-o lume mai bună. “
  • Dacă la speakerii anteriori, am luat și notițe, pe Howard Dell doar l-am ascultat. I-am ascultat povestea incredibilă, am văzut voința imensă pe care o are acest om și m-a inspirat. Dacă nu îi știți povestea, vă foarte recomand să îi căutați numele. Eu atât vă zic: a jucat baschet de performanță, a participat la olimpiadă cu echipa de bob a Canadei, a jucat fotbal profesionist, a suferit un transplant de ficat (șansele de supraviețuire fiind 1 la 1 milion) și la 6 luni după transplant a câștigat Campionatul Mondial de Atletism. A, mai este și actor și acum participă la Vocea României.

Howard DellSursa foto: Webstock

După pauza de prânz, au fost conferințe paralele pe teme foarte utile pentru bloggeri. Eu am participat la sesiunea How to grow your blog (că na, mă interesează) , în care am primit sfaturi utile (pe care promit să le aplic!) de la Zoso și Radu, dar și la sesiunea Online Communication Trends, ce i-a avut ca speakeri pe Vlad Petreanu, Lucian Mândruță, Dana Rogoz, Adrian Hădean și George Buhnici.

Webstock

Primul meu Webstock a fost timid, poate prea timid, în materie de networking, pentru că nu prea am avut curajul să intru în vorbă cu lumea de pe acolo. Dar…las` că mă fac eu mare 🙂

În concluzie, vreau să vă zic că mi-a plăcut extrem de mult la Webstock și de-abia aștept cea de-a 10-a ediție Webstock!

 

 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *