Obiectivul nostru: nopți fără sforăit!

Nu știu dacă v-am zis până acum, dar mie îmi cam place să dorm. Dacă nu 9-10 ore pe noapte, măcar ălea 7 recomandate de medici, nutriționiști și alți oameni de promovează somnul 🙂 . De câteva zile, nu prea îmi mai ies orele de somn, deși nu s-a schimbat nici ora de culcare, nici aia de trezire. Se întâmplă însă ceva cu individul drag cu care împart patul: a început să sforăie destul de tare pe perioade destul de lungi din noapte. Partea bună este că omu` e foarte receptiv și numa cum își aude numele șoptit, se trezește și își schimbă poziția. Partea proastă este că sforăitul continuă pe orice parte s-ar întoarce.  Și mai este una și mai importantă: amândoi ne trezim foarte obosiți dimineața.

Eh, da Google-ul funcționează și atunci când ești obosit și așa am găsit câteva informații interesante cu privire la sforăitu nostru de toate nopțile.  Astfel, am aflat că sforăitul apare mai frecvent la bărbați și numărul persoanelor care sforăie crește odată cu vârsta ( 25% dintre bărbați cu vârsta între 30 și 35 de ani, în comparație cu  5% dintre femeile cu aceeși vârstă. Procentul crește la 50% dintre bărbați și 30% dintre femeile cu vârsta peste 45 de ani.)

Pentru că nu vreau să vă obosesc cu prea multă vorbăraie,  vă las cu acest infografic (sursa Visually) care explică cine, de ce și ce efecte poate avea sforăitul.

Dreaming of Sleep: Silencing Snoring for Restful Nights

Acum că v-ați lămurit, mă bucur să vă zic că există și soluții: pe de o parte sunt soluțiile care țin de stilul de viață (scăderea în greutate, evitarea consumului de alcool, renunțarea la fumat, ore fixe de somn și o durată suficientă a somnului), iar pe de altă parte sunt soluțiile chirurgicale.
Pentru că iubitu meu nu este gras, nu fumează, nu bea alcool și are cumva un program fix de somn (bărbatul perfect, ce credeți 🙂 , dar are o deviație de sept, în cazul nostru se potrivesc mai bine soluțiile chirurgicale.
Nu știu cât e la stat o operație de deviație de sept ( și care sunt condițiile), dar la Medlife am văzut că operația e în jur de vreo 2000 RON, cu anestezie, îngrijirea post-operatorie, 2 zile de cazare, control postoperator, trei pansamente şi suprimarea firelor de sutură. Tot la ei am mai văzut o intervenție cu privire la această problemă și anume chirurgia sforăitului prin radiofrecvență, costul acestuia fiind în jur de 4700 RON.
Sincer, mie mi se par destul de mari costurile acestea pentru o operație destul de simplă, dar na, cred că oricine dă oricât pentru un somn liniștit și odihnitor.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *