YouTuberi pe care îi urmăresc

Scriu acest articol după ce am constatat în cursul acestei dimineți că YouTube-ul îmi mănâncă din ce în ce mai mult timp. Nu, nu m-am apucat de vlogging, dar lista mea cu vloggeri pe care îi urmăresc a devenit din ce în ce mai mare.

De regulă, încerc să urmăresc zilnic vlog-urile noi apărute, dar evident că nu îmi iese chestia asta :). Problema cea mai mare apare atunci însă când dau de un canal nou care mi se pare interesant: nu pot să apăs butonul ăla de Subscribe până nu mă uit la ABSOLUT TOATE clipurile din History-ul acelui canal de YouTube.

Azi m-am gândit să vă arăt și vouă vloggerii pe care eu îi urmăresc constant. Urmăresc vloggeri atât din România cât și din străinătate, dar cantitativ, urmăresc mai mulți vloggeri din țărișoara noastră.

Casey Neistat este unul dintre vloggerii pe care chiar trebuie să îl urmăriți. Trăiește în New York, are 34 de ani și mie îmi pare că omul ăsta a descoperit cum stă treaba cu fericirea. Filmează foarte fain (am văzut niște timelapse-uri făcute de el super mișto), de multe ori reușește să spună chestii interesante, care te pun pe gânduri. Călătorește mult, e un nebun fain și face daily vlogging.

Din afară o mai urmăresc și pe Superwoman. Îmi place de ea pentru că tratează o mulțime de subiecte într-un stil destul de realist, însă haios și reușește să transmită lucruri foarte faine. Îmi mai place și  pentru că prin unele clipurile de-ale sale inspiră femeile la unitate și solidaritate.

Un alt canal de YouTube pe care îl urmăresc este FunforLouis. Cred că îl urmăresc cu atâta ardoare pentru că mi-ar plăcea să trăiesc și eu viața pe care el o are. De ce? Pentru că Louis călătorește cam 90% dintr-un an și cred că a văzut fiecare țărișoară din această lume. Mi se pare că multe video-uri de-ale lui bat orice prezentare a unei agenții de turism.

Din când în când o urmăresc și pe Alejandra Costello, idolul meu în materie de organizarea eficientă a spațiului unei locuințe. Are un canal numit Home Organizing by Alejandra.tv și de când am început să îi urmăresc canalul simt că am învățat o mulțime de trick-uri pentru organizare.

Și astea au fost canalele de vloggeri de YouTube pe care le urmăresc din afară.

Din România urmăresc vlog-urile lui Mariciu si a lui Ariel, Vlog-ul de Marți, Vlog-ul Andreei Balaban (descoperirea din acest week-end) și canalul lui Makadobra.

Pentru mine, pofta de vlogg-ing din România a apărut odată cu descoperirea Vlog-ului de Marți a lui Anne-Marie. De-abia așteptam marțea și vinerea să o aud pe Anne-Marie spunând “Bună! Numele meu e Anne-Marie și în următoarele 3 minute veți urmări Vlog-ul de Marți”. Nu m-a deranjat niciodată că acele 3 minute deveneau 7-8 în medie, pentru că Anne Marie găsește întotdeauna subiecte faine de dezbătut.

Prin ea, l-am descoperit pe Makadobra. Deși postează mult mai rar decât toți vloggerii pe care îi veți vedea în acest post, savurez fiecare vlog al lui atunci când apare. Îmi place mult pentru că aproape în fiecare vlog (în cazul în care nu e filmat în casă) reușește să prindă niște cadre super faine, desprinse parcă din filme.

Inspirat de Casey Neistat, Ariel a fost primul vlogger care a început seria vlog-urilor zilnice. În cazul în care nu îl știți, Ariel este blogger și antreprenor, el fiind cel care conduce firma de curierat prin biciclete, numită Tribul. Îmi plac vlog-urile lui Ariel pentru că încearcă prin fiecare clip să îți transmită ceva : o stare, un mesaj, un gând, o emoție. Îmi mai place și pentru că găsește întotdeauna melodiile perfecte pe care să ruleze imaginile filmate. Ah, și ieri tocmai a împlinit 100 de vlog-uri zilnice.

Avându-l drept model pe Casey, Mariciu, face și el daily vlogging. Deși nu spune nimic wow în vlog-urile sale, îl urmăresc zilnic. Îl ajută și Sasha, Ioneasca, motorul de la mașină și rârâitul lui :). A împlinit și el 100 de vloguri de curând.

Așa cum vă ziceam, week-endul acesta am descoperit-o pe Andreea Balaban și al ei vlog de beauty-fashion. Nu mă vedeam vreodată urmărind 4-5 ore neîntrerupt un vlog de acest gen, dar no..m-a cam captivat :).

Voi ce vlog-uri urmăriți?

5 thoughts on “YouTuberi pe care îi urmăresc

 1. In afara de ce zici tu ma mai uit la:
  Horia Sarghi sau Zaiafet – un om smart, simpatic, natural, placut.
  Bucharestbiketraffic – nu cred ca o sa-ti placa, are un limbaj mai…colorat cateodata.
  Grav3yardgirl care e absolut fabuloasa :))

  Nu-mi mai vine nimic in minte ca mi-e somn.

  1. M-am uitat și eu la câteva vlog-uri a lui Zaiafet dar nu m-a prins încât să îi dau Subscribe:p. Am mai auzit de canalul Grav3yardgirl, o să-l studiez în week-end :)))

 2. MKBHD, UboxTherapy, PocketNow, Vsauce, Veritasium – science and tech.
  Tony Northrup, Matt Granger, B&H, Phlearn, Anthony Morganty, Tim Grey, Jason Lanie, tutvid, KelbyOne, Frank Doorhof – photography and editing (da-i lista lui Dan, sigur o sa-i placa 😉 ). Si Casey 🙂

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *